Manchester City speelt in ‘United’

manchesterderbyTot de grootste rivalen in de Britse voetbalgeschiedenis behoren de teams Manchester City en Manchester United. De wedstrijd tussen beide teams wordt de Manchester Derby genoemd.
En morgen is het opnieuw zover. Beide teams staan in de Premier League tegenover elkaar. Door de koopwoede van beide clubs op de transfermarkt, is dit meteen ook de duurste wedstrijd aller tijden. Er is niet alleen aandacht voor het veld maar ook voor de zone naast het veld, waar de succescoaches José Mourinho en Pep Guardiola als aartsrivalen hun spelers aansturen.

Wie de rivaliteit tussen beide stadsclubs begrijpt, begrijpt meteen ook waarom de naam van het voetbalstadion van City zo veel wrevel opwekt bij de fans van City.

In 2012 wordt een administratieve beslissing genomen waardoor een van de sponsors van Manchester City het recht heeft verworven om een naam te geven aan het voetbalveld. Etihad Airways noemt het stadion Etihad Stadium.

Helaas voor Manchester City betekent etihad in het Arabisch ‘eenheid’ of ‘verenigd’ (unity of united), wat wil zeggen dat de spelers van Manchester City tot hun irritatie sindsdien spelen in het stadion van ‘united’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.