Recensie: Vocabulaire néerlandais

Als je als Franstalige Nederlands wil leren, dan is een woordenboek een onmisbaar hulpmiddel.

Maar een ‘gewoon’ woordenboek is ook maar een gewoon woordenboek. Wat als je woordenschat over een bepaald onderwerp wil leren?

Pierre Bécart uit het Franse Bailleul (Belle in het Nederlands) wilde dat probleem oplossen. Hij gaf veertig jaar lang Nederlands en Duits aan scholen in Rijsel en besloot alvast op het vlak van toerisme studenten in Noord-Frankrijk, België en Nederland een handje te helpen door een lijst op te stellen van 1500 woorden en hun vertaling.

Hij nam contact op met Larousse en uiteindelijk werd de opzet veel groter.

Pierre Bécart

Het resultaat was het boek Vocabulaire néerlandais, dat in de reeks Les clés de la réussite van Larousse hoort. In die reeks zaten al Engels, Duits en Spaans, nu kwam daar Nederlands bij.

Het woordenboek bevat meer dan 10.000 woorden en uitdrukkingen, verdeeld over meer dan 40 thema’s. Bijzonder is dat het zich ook richt op het Nederlands dat in België wordt gesproken. Maar dat betekent niet dat culturele items uit Nederland worden vergeten. Zo wordt onder meer de Elfstedentocht uitgelegd.

Daarnaast bevat het boek ook talloze illustraties, die er samen met de opzet van het boek voor zorgen dat je woordenschat op een heel aangename manier kunt leren.

Zin om op een leuke manier Frans te leren of om Franstaligen op een leuke manier Nederlands te laten leren? Je kunt Vocabulaire néerlandais verkrijgen in de Standaard Boekhandel voor slechts € 8.

De doelgroep is in hoofdzaak Franse en Vlaamse leerlingen van het middelbaar onderwijs, maar ook volwassenen kunnen veel voordeel halen uit dit boek.

Vocabulaire néerlandais
Uitgeverij Larousse
ISBN 978-2-03-599415-8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.