Vijf ietwat ‘andere’ apps om talen te leren

Er zijn talloze apps waarmee je talen kunt leren. De meeste daarvan doen dat op een traditionele manier: grammatica, woordenlijsten en oefeningen.

Maar het kan ook anders. Deze vijf apps proberen je op een verfrissende manier een taal aan te leren.

Alle hieronder vermelde apps zijn gratis voor Android en iOS, al bieden sommige meer functies aan via een premium-versie.

ABA English

Talen leren aan de hand van audiovisueel materiaal komt steeds meer voor. Met deze app kunnen gebruikers Engels oefenen door filmpjes te bekijken. Bovendien werken er Engelstalige leerkrachten aan mee en wordt inhoud uit Oxford gebruikt. De instelling Reimagine Education bekroonde de app in 2018 als beste opvoedkundige app van het jaar, en zowel Apple als Google noemen de app een van de beste opvoedkundige apps wegens de productie van filmpjes die de immersie van de gebruiker vergemakkelijken.

 

LyricsTraining

Met deze app kun je in meer dan tien talen leren waaronder het Nederlands. Ze maakt gebruik van muziek als belangrijkste middel om een taal te leren. De app biedt je video’s en liedjes met de teksten erbij. De leerlingen moeten de teksten aanvullen, afhankelijk van de verschillende moeilijkheidsniveaus. Op de socialemediakanalen van de app zijn heel wat leerkrachten aanwezig die de app aan hun studenten aanraden als aanvulling op hun gewone taallessen.

 

Beelingualapp

Deze app biedt een ruime selectie aan kinderverhalen en andere boeken, nieuws en muziek waarmee je tot 13 talen kunt leren. De boeken werken als audioboeken die je samen met een native stem kunt lezen. Het scherm wordt daarbij in twee gedeeld: in het bovenste deel zie je de tekst in de taal die je wil leren, in het onderste dezelfde tekst maar in jouw taal. Deze app is geschikt voor gebruikers van het middenniveau die hun kennis van een specifieke taal willen verbeteren.

 

HelloTalk

Om een nieuwe taal te leren is motivatie uiterst belangrijk. Dat gaat beter met anderen. Deze app kun je dan ook beschouwen als een sociaal netwerk, maar dan met als doel het verbeteren en oefenen van je talenkennis. Je kunt op alle mogelijke denkbare manieren chatten met moedertaalsprekers van meer dan 150 talen. Met 15 miljoen gebruikers vind je altijd wel iemand waarmee je het kunt vinden. De app werd in 2017 tot beste sociale app van GooglePlay uitgeroepen.

 

Memrise

Deze app werd in 2017 tot beste app van GooglePlay uitgeroepen en biedt een nieuwe manier om max. 16 talen te studeren. De methode is gebaseerd op herinneringen, conversatie en herhaling. Memrise stelt je voor om je herinneringen te geven die je gemakkelijk met concrete acties kunt verbinden (zoals naar de bioscoop gaan, je ontspannen enz.). Daartoe geeft het je zinnen en uitdrukkingen die op het eerste zicht niets betekenen, maar na verloop van tijd kun je ze allemaal gebruiken om een vlot gesprek te voeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.