Grappige reclamefilmpjes over taal

Taal hoeft niet altijd ernstig te worden genomen, al is de kennis ervan meer waard dan vele mensen op het eerste gezicht zouden denken. Het is deze laatste gedachte die reclamemakers heeft geïnspireerd om de volgende twaalf leuke reclamefilmpjes te maken.

 

One comment

  1. Niet geheel hetzelfde, maar de “Do you speak Oreo?”-reclames, waarin Owen Wilson zeer belabberd een andere taal spreekt – er bestaan blijkbaar zowel Nederlandse als Franse versies -, vind ik persoonlijk ontzettend goed. Ze zijn grappig door het vreemde taalgebruik, en tevens interessant om te zien hoe ver dat (dat) taalgebruik kan gerekt worden (in uitspraak en grammatica) en toch nog verstaanbaar kan blijven. Enkel spijtig dat ik die koeken niet mag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.