Column: schrijven is voor iedereen

Iedereen kan schrijven. Iedereen mag schrijven. Iedereen zou moeten schrijven.

Het maakt niet uit of je goed kunt schrijven of niet, of je je schrijfsel voor je houdt dan wel met de wereld deelt, of je foutloos schrijft of niet, of je schrijfsel veel gelezen wordt of niet, of lezers het goed vinden of niet, of wat je schrijft relevant is of niet, of je met pen of toetsenbord schrijft.

Schrijven doe je in de eerste plaats en eigenlijk uitsluitend voor jezelf. Je kunt wat je maar wilt op papier of op het scherm tot leven brengen: feiten, nieuws, meningen, advies, verhalen, fantasieën … Het maakt niet uit wat zolang het jou maar wat uitmaakt.

Schrijven helpt je je losmaken van de realiteit of helpt je grip krijgen op die realiteit. Je kunt er het heden mee wegnemen of het bewaren. Je kunt er wat morgen zal zijn naar vandaag brengen of wat gisteren was herbeleven.

Schrijven doet je genieten, bewaren, vasthouden, loslaten, begrijpen, inzien, controleren, beheersen, mijmeren, nadenken, overzien en veel meer.

Wie schrijft, die is, leeft, bestaat en blijft.

En jij, schrijf jij al?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.