Een taal leren op vakantie

De plaatselijke taal leren is een goede manier om extra te genieten van de plaats waar je op vakantie bent. Sommige hotels bieden nu speciale programma’s aan voor hun klanten. Je hoeft daar overigens geen hogere studies voor gevolgd hebben of aan een klaslokaal denken. Het gaat om leuke manieren waarbij het nuttige aan het aangename wordt gepaard en je nog iets van de taal opsteekt ook.

Enkele voorbeelden:

Nayara Springs en Nayara Hotel, Spa & Gardens in Costa Rica bieden een nieuw Spaans immersieprogramma aan voor de ronde som van 300 dollar: gasten die zich inschrijven, krijgen bij het inchecken een selectie Spaanse boeken, een Spaans-Engels woordenboek, een persoonlijke vogelspotwandeling in het Spaans, een één duur durende les Spaans met aandacht voor de Costaricaanse cultuur, en een Spaanse lunch met de gastheer. Daarnaast spreekt het personeel met deze gasten uitsluitend Spaans.

In het Mexicaanse Belmond Maroma Resort & Spa van Playa del Carmen kunnen gasten hun Spaans bijspijkeren of als nieuwe taal leren. Wie geïnteresseerd is, krijgt een armband. Het personeel weet dat wie de armband draagt, in het Spaans wil communiceren. Het hotel biedt ook een tequilaproeverij in het Spaans aan. De armband en de proeverij kosten samen 65 dollar per persoon.

Majestic Hotel en Spa in Barcelona biedt uitstapjes in de stad met scooters aan. Deelnemers krijgen onderweg over diverse thema’s (culinair, kunstgeschiedenis enz.) informatie in het Spaans op een iPad (50 euro per dag, per gezin).

Kinderen die in het AndBeyond Kichwa Tembo Tented Camp in Kenia verblijven, kunnen wat Swahili leren via het WildChild-programma. Daarin leren ze in deze lokale taal sporen van dieren volgen.

Hotel Royal in Evian, Frankrijk, heeft een Frans immersieprogramma voor kinderen (70 euro) dat bestaat uit een les van 2,5 uur met een Franse leerkracht, een vertoning van een jeugdfilm in het Frans en een selectie Franse kinderboeken.

En in Royal Mansour in Marrakesh, Marokko, kunnen kinderen gratis in het Arabisch deelnemen aan schattenjachten en sessies waarin ze chocolade maken. Volwassen krijgen dan weer een rondleiding in het Arabisch van de tuinen van het hotel.

Wat denk je? Kijk jij bij je volgende vakantie of je ook iets van de plaatselijke taal kunt meepikken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.