Idioot, imbeciel en zwakzinnig

Deze drie woorden worden regelmatig gebruikt om minder intelligente mensen te benoemen. En de laatste maanden ligt vooral een Amerikaanse president onder vuur. Hij wordt zelfs met al deze drie woorden omschreven:

idiot = idioot; imbecile = imbeciel; mentally ill = zwakzinnig

Ik laat in het midden of deze bewoordingen voor deze man terecht zijn. Maar er stelt zich wel een probleem. ‘Idioot’, ‘imbeciel’ en ‘zwakzinnige’ kunnen immers nooit op één en dezelfde persoon slaan. Mensen verwarren deze woorden, maar er zijn belangrijke verschillen.

Een idioot is iemand met een IQ tussen 0 en 25. Bij een imbeciel ligt die score tussen 26 en 50. Een zwakzinnige is net ietsje intelligenter (tussen 51 en 70). Wie meer dan 70 haalt, kan als ‘normaal’ worden beschouwd.

Dus wat je ook van Trump of iemand anders denkt, je kunt hem nooit verwijten tegelijk een idioot, imbeciel én zwakzinnige te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.