Bespreking: het Rocketbook Everlast notitieboekje

Ieder van ons gebruikt wel eens een notitieboekje: om gedachten onderweg te noteren, om een schets te maken, om een afspraak niet te vergeten, om interessante info van een voordracht of opleiding bij te houden enz.

Na verloop van tijd heb je talloze van die boekjes en is het zoeken geblazen waarin je wat hebt genoteerd. Zou het niet handig zijn mocht wat je schrijft ook elektronisch worden geregistreerd en je zo’n boekje vervolgens opnieuw kunnen gebruiken? Dat is de vraag die de mensen van het Amerikaanse Rocketbook zich ook stelden en waarop ze een antwoord zochten. Na lang onderzoek was de Rocketbook Everlast geboren!

De Everlast is op het eerste zicht een notitieboekje als een ander: 36 nagenoeg blanco pagina’s in een ringbinder (of 32 pagina’s in Letter-formaat). De enige echt opvallende kenmerken zijn de QR-code op elke pagina en de zeven symbooltjes onderaan. Bij het notitieboekje hoort ook een (gratis) app en die is van groot belang.

Zoals je hierboven kunt zien, schreef ik een testberichtje met dito tekening en kruiste ik twee symbolen aan. Die symbolen geven aan naar welke bestemming de pagina moet worden gestuurd en die configureer je zelf in de app. Je kunt dus maximaal 7 bestemmingen kiezen uit: e-mail, OneNote, Evernote, Dropbox, Google Drive, Slack…

Je kiest of de pagina als afbeelding of als pdf wordt verzonden. Meerdere pagina’s combineren in één pdf? Geen probleem. Dat regel je allemaal in de gebruiksvriendelijke app die zowel voor iOS als Android beschikbaar is.

De QR-code identificeert de pagina zodat de juiste pagina naar de juiste bestemming gaat.

Gescand in de app

In deze test vroeg ik de app om de pagina in kwestie zowel via e-mail in pdf-formaat als naar OneNote te sturen. Na nog geen minuutje was het resultaat er:

Mooi in de mail geleverd als pdf-bestand

 

En zo ziet het er dan in de pdf en in OneNote uit:

Als pdf…

 

In OneNote…

 

Nadien kun je de pagina met een vochtige doek wissen, kort laten drogen en opnieuw gebruiken. Handig!

Opgelet: schrijven op de pagina’s doe je niet met om het even welke pen. Daarvoor gebruik je een pen uit de Pilot FriXion-reeks, die je online gemakkelijk vindt. Bij elke Everlast wordt overigens standaard een pen meegeleverd.

Geïnteresseerd in de Rocketbook Everlast? Die kost je 34 dollar (+verzendingskosten). Een voordeel tegenover andere zaken is alvast dat de douane het product niet onderschept om je schandalige heffingen aan te rekenen. Lijkt 34 dollar je veel voor een notitieboekje? Reken dan even wat de volgende zoveel jaar je anders aan notitieboekjes zouden kosten. Een flinke besparing dan toch wel.

Ik vind de Everlast alvast bijzonder nuttig en gebruiksvriendelijk. En dankzij de harde kaft is het nog ’n stevig boekje ook dat niet snel beschadigd raakt. Voortaan geen diverse notitieboekjes meer.

Ik moet wel grif toegeven dat ik zelf zeker nog notitieboekjes zal blijven gebruiken, maar voor notities van voordrachten en andere interessante zaken is het verdomd handig om nadien een elektronische versie van je notities te hebben. En daar zorgt de Everlast dan voor.

Voor wie alle info ook visueel nog even op een rijtje wil, is er deze video:

* Ik heb geen enkele relatie met de makers van dit notitieboekje en geniet geen enkel voordeel van het schrijven van deze bespreking.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.