Ronnie Barker – voorzitter van de Koninklijke Vereniging ter Preventie van Verkeerde Uitspraak

Vandaag zou Ronnie Barker 88 jaar oud zijn geworden, mocht hij niet jammerlijk overleden zijn in 2005. Ronnie Barker, dat is inderdaad de helft van de wereldberoemde The Two Ronnies, het duo dat talloze humoristische liedjes, sketches en stukjes schreef.

In 2005 werd Barker in het Verenigd Koninkrijk terecht tot de twintig beste komieken ooit verkozen. Naast The Two Ronnies kennen we hem vooral uit de serie Porridge, dat als een van de allerbeste Britse sitcoms wordt beschouwd en vorige maand voor een revival van één aflevering terugkwam.

In het vijfde seizoen van The Two Ronnies – we schrijven en zeggen 1971 – hield Barker een monoloog in de rol van de voorzitter van de Koninklijke Vereniging ter Preventie van Verkeerde Uitspraak. Laat je zeker niet ontmoedigen als het even moeilijk te begrijpen is, het einde maakt alles goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.