De poëzie van Frans Budé

fransbudeFrans Budé is een Nederlands dichter uit Maastricht. Hij debuteerde in 1984 als dichter met de bundel Vlammend marmer. Sindsdien volgenden nog heel wat dichtbundels bij uitgeverij Meulenhoff in Amsterdam.

Ook nu schrijft hij nog steeds dichtbundels, af en toe afgewisseld met novelles. Zijn op een na recentste bundel werd in oktober 2012 uitgegeven. In Transit stipt Frans Budé even liefdevol als speels de broosheid aan van het menselijk bestaan. Verbondenheid en verwondering lopen als een rode draad door deze bundel.

Budé schrijft met verbazend gemak over leven en dood en hij roept daarbij heldere beelden op. De Volkskrant typeerde het werk van Budé als “een tijdloos en nauwgezet onderzoek naar de grenzen van leven en dood, herinnering en vergeten, taal en stilte”.

In Maastricht vind je aan het Onze Lieve Vrouweplein in het groot een mooi gedicht van Frans Budé, geschreven in het Maastrichts:

gedicht_fransbude

eigen foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.