Hotel de Ville is geen hotel

Met een klein beetje talenkennis in het buitenland kom je een heel eind. Gebrek aan talenkennis kan je juist in de problemen brengen, zoals een Britse toeriste ervaart in de Franse Elzas.

De dertigjarige vrouw reist alleen en kwam ’s avonds in het dorpje Dannemarie aan. Ze stapt een gebouw binnen waarboven het bordje ‘Hotel de Ville’ hangt. U en ik weten dat dit ‘stadhuis’ betekent en dat het geen hotel is, maar de Britse weet dat niet.

Wanneer de lokale functionarissen, die die avond een bijeenkomst hebben, hun vergadering beëindigen, doen ze de deur van het gebouw op slot. De toeriste komt er even later achter dat ze ingesloten is en doet alles om de aandacht te trekken. Ze steekt alle lichten aan, zonder resultaat. Uiteindelijk hangt ze een briefje in heel rudimentair Frans op het raam waarin ze haar situatie uitlegt. Pas de volgende ochtend merkt iemand het briefje op en wordt de ongelukkige toeriste uit haar penibele situatie gered.

Moraal van het verhaal: waar je ook op vakantie gaat, zorg ervoor dat je enkele basiswoorden kent of neem een goed en handig woordenboekje mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.