Boeken

Weetjesboeken

333 tips die je leven (misschien) kunnen redden

cover-333-tipsOmdat de vorige weetjesboeken zo’n groot succes bleken, kon een vierde deel niet uitblijven.

Wist je dat je sommige medicijnen beter met cola in kunt nemen? Dat een dikke, warme winterjas in de auto levensgevaarlijk kan
zijn? En dat selfies vorig jaar meer mensen hebben gedood dan haaien?

Het gevaar schuilt soms in een onverwachte hoek. Gelukkig snelt weetjesgoeroe Herman Boel je te hulp. In zijn nieuw, uiterst vermakelijke cadeauboek zet hij 333 adviezen op een rij die je leven mogelijk met een paar jaar kunnen verlengen!

Verschijningsdatum: april 2016 – ISBN 978 94 014 3273 3


444 blunders die de geschiedenis (bijna) hebben veranderd

cov_444-blunders_250In april 2015 werd m’n vijfde boek gepubliceerd bij uitgeverij Lannoo.

Na 666 leugens die iedereen gelooft en 555 feiten waar je helemaal niets aan hebt is Herman Boel terug met een nieuw hebbeding.

Een slecht werkend geneesmiddel dat het populairste drankje ter wereld wordt, een gemiste afslag die een wereldoorlog veroorzaakt, een vertaalfout die ervoor zorgde dat Mozes eeuwenlang met hoorns is afgebeeld…

Hoe anders zou de wereld eruitzien als we met zijn allen wat minder zouden blunderen? We zullen het nooit weten.

Feit is in elk geval dat u zich geen al te grote zorgen hoeft te maken als u eens (stevig) in de fout gaat. De 444 grappige blunders in dit boek tonen namelijk duidelijk aan dat u niet de enige bent!

ISBN 978 94 014 2405 9

historiek-net_03-06-2015


601个人们深信不疑的谎言

Dit is de Chinese vertaling van ‘666 leugens die iedereen gelooft’ (zie onder). Het werd vertaald door Yiyao Wang en kwam in maart 2015 op de markt.

ISBN: 978-7-5153-2833-1 – uitgever: China Youth Press

‘601’ en geen ‘666’ omdat de voor een Chinees niet-relevante typisch Vlaamse en Nederlandse lemma’s eruit werden gehaald. Bovendien heeft het getal 666 voor een Chinees niet dezelfde betekenis (lees: geen betekenis) als voor Europeanen.

chinees_sample_660


555 feiten waar je helemaal niets aan hebt

cover_webIn navolging op de leugens in ‘666 leugens die iedereen gelooft’ werd in april 2014 dit nieuwe boek uitgebracht waarin ik omgekeerd tewerk ga.

555 feiten waar je helemaal niets aan hebt is een nieuw boek vol leuke, interessante, maar geheel overbodige ‘wistjedatjes’. Het Nederlands heeft geen woorden die rijmen op twaalf of herfst, gordeldieren krijgen alleen maar vierlingen en neuriën met de neus dicht kan niemand. Dankzij deze en 552 andere nutteloze feiten sta je voortaan in geen enkel gesprek meer met je mond vol tanden.

ISBN: 9789401415149 – In vijfde druk


666 leugens die iedereen gelooft

cover_666leugens_kleinDit derde boek werd in Vlaanderen en Nederland op 30 april 2013 gepubliceerd bij Lannoo. U kunt het online of in de betere boekhandel kopen. Het is ook als e-boek beschikbaar.

ISBN: 9789401406918  – Nu al in 11e druk

Grappig cadeauboek met leuke weetjes voor jong en oud!
Muizen zijn niet dol op kaas, seks voor de wedstrijd kan best, eskimo’s hebben géén duizend woorden voor ‘sneeuw’, onze aarde is niet rond, 666 is geen duivels getal en Elvis leeft echt niet meer. Sommige mythes zijn zo hardnekkig dat ze al jarenlang voor waar worden doorverteld. 666 leugens die iedereen gelooft zet voor eens en altijd de puntjes op de i… zodat jij voortaan in elke discussie het laatste woord hebt!

 


Skeptische boeken

Vergaat de wereld in 2012?

vergaatdewereld2012Geschreven in samenwerking met Patrick De Witte (pdw). Met prachtige cartoons van Kim Duchateau.

ISBN: 978-90-209-9988-4 – 192 bladzijden Vergaat de wereld in 2012?

Verkrijgbaar in de boekhandels in Vlaanderen en Nederland maar ook via de webshop van uitgeverij Lannoo.

Een duidelijk standpunt tegenover alle spirituele doemdenkerij.

Op 21 december 2012 zal de wereld vergaan. Dat beweerden de Maya’s althans. Sceptici Herman Boel en Patrick De Witte hebben echter hun bedenkingen bij deze en andere dubieuze theorieën.

Zegt je handschrift iets over je persoonlijkheid? Vertellen de lijnen op je hand hoe lang je nog te leven hebt? Hoe word je een babyfluisteraar? En hoe groot is de kans op een mirakel in Lourdes?

Een strenge, maar rechtvaardige en bij wijlen hilarische analyse van alle onzin uit de spirituele supermarkt.


Het Woordenboek van de Skepticus

cover-3dEen overzicht van vreemde overtuigingen, grappige misleidingen en gevaarlijke waanideeën.

ISBN: 978-90-209-9238-0 – 512 bladzijden

Wat gebeurt er als je een déjà vu hebt? Vertellen de lijnen op je hand iets over je levensloop? Hoe werken aura’s en chakra’s? Kun je genezen van acupunctuur, bachbloesems, chiropraktijk, osteopathie en homeopathie? En hoe zit het precies met de Bermuda- driehoek, graancirkels, Roswell, UFO’s en andere buitenaardse wezens? Enz.

Het Woordenboek van de Skepticus staat boordevol definities en kritische artikels over bovennatuurlijke, paranormale, occulte en pseudowetenschappelijke onderwerpen. Een onontbeerlijk naslagwerk voor wie een kritisch geluid wil horen over een wereld die zelden kritiek duldt.

‘Dit boek versterkt uw natuurlijke weerstand… tegen onzin en oplichterij.’
–Prof. Em. Willem Betz, Voorzitter van Skepp.

‘Er is een tsunami van onzin, maar gelukkig staan we er niet alleen voor.’
–Dr. Jan Willem Nienhuys, Stichting Skepsis


Diverse

De Geschiedenis van Vlaanderen

geschiedenisvanvlaanderen_omslagDe Geschiedenis van Vlaanderen beslaat 36 hoofdstukken en loopt van de Romeinse tijd tot het eind van de 14e eeuw wanneer Vlaanderen verdwijnt als zelfstandige staat.

Dit boek beschrijft de geschiedenis van Vlaanderen als een roman. Maar het is geen fictie. Alle gebeurtenissen zijn exact gebeurd zoals verteld.

Een must voor wie de echte geschiedenis van ons landsdeel wil kennen.

De Geschiedenis van Vlaanderen is op dit moment beschikbaar in boekvorm en kan onder meer worden gekocht via Lulu. Wie in de buurt van Erembodegem woont, kan het boek ook rechtstreeks bij mij verkrijgen.

gedrukt boek:
Support independent publishing: Buy this book on Lulu.
e-boek:
Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.De e-boekversie is via Lulu uitsluitend in PDF-formaat.