Mandus De Vos

Mandus_de_vosPrecies twintig jaar geleden stierf Vlaams acteur Mandus De Vos op zestigjarige leeftijd. Wie Mandus De Vos zegt, denkt uiteraard meteen aan De Collega’s en Het Pleintje, twee succesvolle televisiereeksen van Jan Matterne.

In De Collega’s stond hij bekend als een echte taalpuritein voor wie een correcte Nederlandse taal niet alleen vanzelfsprekend maar ook broodnodig was. Jammer genoeg vond ik geen fragment van zijn voorliefde voor taal in deze serie, maar ik wil de volgende twee fragmenten toch even tonen.

Belangrijk: De VRT heeft het bekijken van onderstaande kleine stukjes verboden. Ik zou de restrictie begrijpen mocht het om volledige afleveringen gaan, maar nu gaat het maar om kleine stukjes die kijkers net zin in de hele reeks zouden kunnen doen krijgen. Sommige mensen begrijpen niets van marketing.

 

We beginnen met de uitstekende kennis van de Engelse taal door directeur Thienpondt (Bob Van der Veken).

 

Maar vergeten we Mandus de Vos zelf niet, die in dit hilarische fragment achterna wordt gezeten door een ambtenaar die hem eindelijk eens doet werken. Let vooral ook op de taal van Verastenhoven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.