Pseudotaalwetenschap in actie (7): Tamil is Lemurisch

De Tamil zijn een volk dat leeft in het zuidelijk deel van India, Sri Lanka en Indonesië. Ze spreken een Dravidische taal. Volgens de gangbare theorieën is de taal en de Dravidisch sprekende bevolking uit India zelf afkomstig. Maar bij de Tamil zijn er die daar anders over denken. Ze komen niet uit India, wel uit een lang geleden verzonken continent dat Kumari Kandam heet en wij beter als Lemurië of Mu kennen.

Hier zou Lemurië hebben gelegen.

Hier zouden de ondertussen verzonken continenten Lemurië en Atlantis hebben gelegen.

Het concept van Lemurië ontstond in de 19e eeuw toen men zocht naar een geldige hypothese om de gelijkenissen tussen Madagascar en India te verklaren. In beide landen bleken fossielen te zijn gevonden van dezelfde dieren, maar die niet in Afrika of het Midden-Oosten voorkwamen.

De Tamil maken volop gebruik van de mythe. Prominent Tamil auteur Devaneya Pavanar stelde dat het Tamil de natuurlijkste taal was en dus ook de oudste taal ter wereld waaruit alle andere talen zijn voortgekomen (waar hebben we dat nog gehoord?). En in Lemurië werd uiteraard Tamil gesproken.

Nu is Tamil inderdaad een hele oude taal met een schriftelijke literatuur die meer dan tweeduizend jaar oud is. Een voorloper van Tamil, het proto-Dravidisch, werd al in het derde millenium vóór onze tijdrekening gesproken. Maar de oudste taal is het zeker niet. Er zijn voldoende aanwijzingen om ervan uit te gaan dat Sanskrit toch net wat ouder is. De kans is groot dat ze beiden afstammen van een gemeenschappelijke voorouder, maar omdat we geen schriftelijke overblijfselen hebben, is dit pure speculatie.

Oudste taal ter wereld? Volgens de Tamil wel, volgens taalkundigen niet.

Oudste taal ter wereld? Volgens de Tamil wel, volgens taalkundigen niet.

Het vermeende Lemurië werd vooral bekend toen Russische oplichtster Helen Blavatsky in haar schrijfsels sprak over de Lemurianen, bizarre telepatische reuzen die een miljoen jaar geleden op aarde leefden en dinosaurussen als huisdieren hielden.

Ondertussen weten we door de platentektoniek zeker dat zowel Lemurië als Atlantis (een allegorisch verzinsel van Plato) niet hebben bestaan. Nochtans bestaan er wel verzonken continenten (o.a. het Kerguelenplateau in de Indische Oceaan) maar niet waar Lemurië of Atlantis zouden hebben gelegen. Die werelden bestaan uitsluitend in de fantasierijke hoofden van pseudowetenschappers en hun aanhangers.

8 comments

 1. Als ik jullie was zou ik het fijn vinden dat jullie wetenschappelijke artikelen gaan opzoeken omtrent de Tamil taal. Sanskriet is niet de oudste taal het is tevens Tamil dit hebben zuid Koreaanse wetenschappers en Amerikaanse wetenschappers aangetoond. Kumari kandam is geen mythe zoals jullie het hier vermelden daar zijn nu ook wetenschappelijke artikelen gevonden dat kumari kanden heeft bestaan en dat het door natuurrampen is weggegaan als dit een mythe zou zijn zoals de Atlantisch de verdwenen stad zouden ze niks gevonden hebben toch? Er is degelijks wat gevonden aan bewijsstukken dat Tamil daar geleefd hebben. Ook zou ik het fijn vinden als jullie hier op ook verdiepen want wetenschap geloven we nu eenmaal niet in mythe toch? Als wetenschap al dit heeft geaccepteerd wie zijn wij om dit anders te vermelden. jullie aanwijzingen dat Sanskriet de oudste taal snap ik volledig, omdat dat iedereen wijs wordt gemaakt. ik ben zelf van Tamil afkomst ik heb er wel in verdiept. en als jullie willen kan ik jullie naar de bronnen verwijzen.

  P.S.

  Het zijn niet alleen de Tamil mensen die zeggen dat dit tevens de oudste taal op de wereld is maar ook grote deskundigen in de wetenschap.

  Like

  1. ja dat is waar ik ben ook van Tamil afkomst ons taal is de oudste van de wereld bijna alle talen kwamen door ons ook nederlands dus ik weet niet wat jullie schrijven

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.